آموزشی, زاموفیلیا

7 دلیل اصلی رشد نکردن گیاه زاموفیلیا + ترفند گلخانه دار

زاموفیلیا یکی از گیاهان مقاوم آپارتمانی میباشد که با حداقل های مورد نیاز یک گیاه تقریبا مناسب هر آب و هوایی میباشد ، ممکن هست شما هم با دیدین این که پاجوش زاموفیلیا شما رشدی نمیکند یا اینکه گیاه شما در طول چند ماه تغییر نکرده و شاخه ای اضافه نکرده است دلسرد از انتخاب این گیاه شده باشید، اما جای نگرانی نیست. حتما گیاه شما مشکلی دارد که از آن باخبر نیستین پیشنهاد میکنم که این مطلب را تا انتها مطالعه کنید چون میخواهیم تمام دلایل رشد نکردن زاموفیلیا را دقیق بررسی کنیم و ترفند های گلخانه داران برای عبور از این مشکلات را به شما توضیح دهیم.

1) خاک سبک اما،بدون زهکش

زاموفیلیا برای رشد سریع تر ریشه و ریزوم به یک خاک سبک که حاومی ترکیبات ( کوکوپیت،پرلیت،پیت ماس،برگ خشک شده ،تفاله خشک شده چایی) دارد که درصد ترکیبات هر کدام از آنان با توجه نژاد گیاه شده از سبز تا ابلق و همچنین سن و سال گیاه شما میتواند متغییر باشد. برای مثال گلخانه داران در شما از تفاله چای برای زاموفیلیا سبز و بلک استفاده میکنن ولی برای زاموفیلیا ابلق معتقد هستند که امکان تغییر ژنتیک در این نژاد بوجود  آورد و به سبز تغییر کند و مثال بعدی اینکه زمانی که شما قصد رشد سریع تر ریزوم برای پاجوش دارین باید از پیت ماس استفاده کنید ولی در خاکی که پیت ماس وجود دارد از بعضی از کود هایی مثل آهن برای استفاده باید جلوگیری کنید چون اثر بخشی گیاه شما را پایین میاورد

در بازار ممکن هست مدل های مختلف خاک هایی با عنوان ( مخصوص گیاهان آپارتمانی) را مشاهده و تهیه کنید، ولی مهم از خرید خاک شناخت زهکشی خاک شما و دوره خشک شدن آن در محیط منزل شما میباشد. چون ممکن هست بعضی از خاک ها در فاصله های زمانی 2 الی 3 روزه خشک شوند بعضی تا 10 روز زمان نیاز دارن برای خشک شدن.

در هر صورت ما در الوگل به شما پیشنهاد میکنیم یک بسته پرلیت دانه متوسط در منزل داشته باشید و زمانی که از زهکشی خاکتون مطمئن نبودین، به مقدار لازم با خاکتون مخلوط کنید تا خیال خودن رو راحت کنید.

2) آب دهی به عینه درست ، اما غلط

تعداد دفعات آب دهی گیاه زاموفیلیا به شهر و دمای محیط گیاه بستگی دارد و از آن مهم تر ممکن هست شما با توجه به عادت آب دهی گیاهان منزلتان آخر هفته به همه گیاهان آب بدهید ولی توجه داشته باشید که میزان آب مورد نیاز گیاهان با یکدیرگ متفاوت هست. بعضی از گیاهان مانند باباآدم یا پوتوس مقدار آب زیادی یا برایشان مهم نیست یا با زرد کردن یکی از برگ ها شما را متوجه این موضوع میکنن اما زاموفیلیا اینطوری نیست، گیاه تا حدودی مقاومت میکند و بعد ریشه به مرور پوسیده میشود و اگر میزان آب دهی نادرست شما ادامه پیدا کند، ریزوم گیاه هم شروع به نرم شدن و پوسیده شدن سوق پیدا میکند.

نشانه های پوسیدگی ریشه زاموفیلیا چیست؟
  • رشد نکردن پاجوش های کوچک گیاه و توقف رشد و باز شدن برگ های جدید گیاه
  • شل شدن ساقه های گیاه زاموفیلیا و فاصله گرفتن از هم
  • زردش شدن کوچکترین پاجوش ( قدیمی ترین ساقه) گیاه
  • در بعضی از مواد گیاه ممکن هست بوی نامطبوعی هم از خودش ترشح کند
درمان پوسیدگی زاموفیلیا
  • گیاه را با اعتیاط و آرامی از گلدان بیرون آورید، مراقب شاخه ها باشید چون ممکن هست بعضی از شاخه ها در معرض گندیدگی باشد و با حرکتی غلط جدا بشن، گیاه و ریزوم را از خاک قبلی خود پاک سازی کنید .
  • اگر نیاز بود گیاه را با فشار ملایم آب تمیز کنید.
  • تمامی ریشه های پوسیده و خشک شده گیاه را جدا کنید.
  • از محلول قارچکش مانکوزب ( یا مشابه ) تهیه کنید و بر روی ریشه و ریزوم اسپری کنید.
  • حدود 10 دقیقه به گیاه استراحت بدهید.
  • گیاه را همراه زهکشی مناسب  داخل خاک سبک که در بالا توضیح داده شده بکارین.
  • هنگام کاشت گیاه فشاری مبنی بر فیکس کردن گیاه اعمال نکنید ، گیاه باید یکم آزاد در گلدان باشد.

3) نور به اندازه

نور یکی از مهم ترین عوامل ماثر بر سرعت رشد هر گیاهی میباشد. درمورد حداقل های نیاز گیاه بحثی نداریم که در 5 دلیل اصلی زرد شدن گیاه زاموفیلیا برای شما توضیح دادیم، اما نور زیاد و بیش از اندازه هم ممکن هست برای سلامت گیاه زاموفیلیا شما خطر آفرین باشید و محیط گیاه را برای رشد تکثیر کنه محیا کند. گیاه را نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید در واقع این کار از چاله به چاه افتادن میباشد. نور قوی خورشید  میتواند آونگ های ریز ، برگ گیاه را خشک کند و بسوزاند و شما مطلع نشوید و هفته دیگر خودش را نمایان کند. پس به این موضوع دقت کنید.

 

4) گلدان قشنگ ولی بدونه زهکش

زیبایی در انتخاب گلدان یکی از ملاک های طبیعی همه ماست، اما از ملاک های گیاه متفاوت میباشد.

گیاه گلدانی را دوست دارن که :

  • ریشه هایش خوب بتواند تغذیه کند و حرکت کند ( گلدان ژله ای)
  • عایق سرما و گرما در فصل های متفاوت باشد و با تغییر دما شوک دمایی به ریشه نرسد ( گلدان پلیمری )
  • سایز گلدان به اندازه گیاه نزدیک باشد ( نه خیلی بزرگ نه خیلی کوچک)
  • گلدان حتما سوراخ به اندازه کافی برای دفع آب اضافه گلدان داشته باشد.

5) گل دهی

بله گل دهی هم میتواند عاملی برای کند کردن یا توقف رشد گیاهان ما باشد. شاید خیلی از شما نشنیده باشید که زاموفیلیا هم گل میدهد. اما این گیاه زیبا و مقاوم آپارتمانی اگر شرایط رشد ایده آل خودش را داشته باشد اسفند ماه و مرداد ماه گل دهی میکند، ولی گل زاموفیلیا خودش یکی از اصلی ترین دلایل کندی رشد گیاه میباشد. سعی کنید بعد از یک هفته از گل دادن گیاه، گل را از انتها جدا کنید تا گیاه تمرکز اصلی خودش را روی رشد و پاجوش دهی کنید. در خیلی از مواقع دقیقا از جایی که گل را جدا میکنید پاجوش بعضی نمایان میشود.

6) استفاده از کود فیک و تقلبی

کوددهی به خودی خود برای رشد سریع زاموفیلیا کار درستی هست، چون گیاه برگ درشتی که در گلخانه ها مشاهده میکنید حاصل همین کوددهی های پی در پی اما درست و اصولی هستن.

برای کوددهی گیاه زاموفیلیا چه نکاتی مهم میباشد؟
  • اول شرایط ایده آل گل را بسازید بعد کودهی کنید، بدون نور و دما و گردش هوای مناسب کود فقط نقش یک مکمل را بازی میکند اما اثر بخشی ندارد.
  • از اصلی بودن کود خودتون مطمئن باشید مخصوصا برای نژاد های ابلق و شرابی ( کود های اصلی هر لیتری 800 تا 1/500 تومان قیمت در بازار دارن) نمیشود که 60cc ده هزار تومن قیمت داشه باشد.
  • کود های اصلی معمولا به صورت مایع رقیق میباشد نه حالت پودری.
  • برای رشد سریع ریشه از کود ریژو و برای رشد انفجاری پاجوش ها از کود کودامین رادیکولار استفاده کنید.

7) پاک کردن برگ های گیاه به صورت دوره ای

یک گیاه در گلخانه به دلیل های مختلف ممکن هست قارچکشی و سم پاشی شود. این کار برای سلامت گیاه و محیط گلخانه میباشد. اما همین قارچکش و سم خودشان به مرور و طی دفعات متعدد ،منافذ برگ را میبندد و مانع از فتوسنتز سریع گیاه میشنود برای همین اگر حتی اگر خودتان هم در خانه گیاهان را کوددهی یا قارچ کشی میکنید بعد از چند روز که مواد اثر خودشون را روی گیاه گذاشتن ، برگ های گیاه را به آرامی پاک کنید تا گیاه رشد سریع و اصلی خودش را داشته باشد.

خلاصه کلام

هنگام خرید زاموفیلیا سعی کنید اگر از رشد گیاه زاموفیلیا خود راضی نیستن اول شرایط زیستی گیاه شامل آب دهی و زهکشی خاک و گلدان را چک کنید، برای رشد گیاه عجله نداشته باشید،زاموفیلیا تقریبا گیاه کند رشدی میباشد برای اینکار از هر کودی که میشود استفاده نکنید و به گیاه استراحت بدهید. حتما از گلدان مناسب و کود های اصلی برای گیاهان خود استفاده کنید. درمقابل با تشنگی گیاه ، گیاه را غرق آب نکنید و به هیچ وج گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشید . سوالی یا راهنمایی نیاز داشتین در زیر عمین پست برای ما کامنت کنید، همکاران ما در الوگل سریعا به شما کمک میکنند.🌹

alogol|زیبا انتخاب کن

 

بازگشت به لیست

4 دیدگاه در “7 دلیل اصلی رشد نکردن گیاه زاموفیلیا + ترفند گلخانه دار

  1. علیرضا مهدوی گفت:

    سلام، زاموفیلیا من همیشه گل میداد جدا نمیکردم اصلا نمیدونستم که روی سرعت رشد گیاه تاثیری داره، شما کود های سه بیست و بیورادیکانت هم دارین؟

    1. الوگل گفت:

      درود، بله گل روی سرعت تمامی گیاهان زینتی تاثیر میگذارد. درخصوص کود هم کود های 20-20-20 برای گیاهان رنگی و فضای سبز و اکثرا بیرون منزل استفاده میشود. کود قوی و کاری برای گیاه خاص تر نیست. بیورادیکانت و کودامین دقیقا یک کارایی دارن چون کودامین رو خودمون توی مجموعه استفاده کردیم و راضی بودیم برای همین فلن این کود رو برای فروش گذاشتیم.

  2. مهران قاسمی گفت:

    با سلام و احترام
    برای پاجوش های تازه جداشده که دارای برگ کوچکی هست چه گلدانی توصیه میکنید ؟

    1. الوگل گفت:

      درود برشما بهترین گلدان برای رشد راحتتر گیاهان آپارتمانی گلدان پلاستیکی (جنس پلاستیکی نرم) هستند که بهترین عملکرد و رشد گیاه رو داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *