آموزشی, قلمه

8 گیاه آپارتمانی که در آب هم رشد میکنند + آموزش

کاشت گیاهان به روش هیدروپونیک یا کشت آبی

داخل زندگی امروزی که اطراف ما شده پره وسایل دیجیتالی و الکترونیکی , وجود یه گیاه آپارتمانی که راحت برامون بمونه و قشنگ باشه و از همه مهمتر زود خراب نشن و دغدغه اب دهی رو نداشته باشیم خیلی اهمیت پیدا کرده. قرار چنده گیاه محبوب اپارتمانی که داخل اب هم رشد دارن و راحت میتونیم ازشون نگه داری بدون اینکه خراب شن بهتون معرفی کنیم پس با الوگل همراه باشید.

هیدروپونیک چیست ( پرورش و رشد گیاهان در آب )

هیدروپونیک یا آب کِشت به شیوه‌ای گفته می‌شود که در آن گیاه بدون استفاده از خاک و در آب کشت می‌شود. در این نوع کشت نیاز های تغذیه ای گیاهان شناسایی شده و با افزودن آنها به آب، گیاه را در آن پرورش می‌دهند. البته این نکته مهم هم باید بدونیم که هر گیاهی قابلیت نگهداری در آب را ندارد و تنها تعدادی از گیاهان هستند که از این توانایی برخوردارند ، و آبی که اقدام به نگهداری گیاه در آن می‌کنیم باید دارای ویژگی هایی باشد.

در روش هیدروپونیک به چقدر نیاز داریم ؟

درست مثل نگهداری گیاه در گلدان ، برای پرورش گیاه در آب نیز باید نور متناسب و کافی برای گیاه را تأمین کنیم . نور مهم ترین عامل برای فتوسنتز گیاه است و بدون دریافت نور کافی، گیاه به رشد خود ادامه نمی‌دهد و حتی ممکن است از بین برود ( همان حال خواب گیاه و بی حالی برگ ها) . درست مثل گیاهانی که در گلدان می‌کاریم ، گیاهان هیدروپونیک یا ( تکثیر بدون خاک ) هم به مقدار نور متفاوتی نیاز دارند. بنابراین بهتر است که درباره‌ی هر گیاه جداگانه اطلاعاتی داشته باشیم تا مقدار نور لازم اون رو بدونیم.

انتخاب ظرف مناسب

به طور کلی از هر ظرفی که از عبور آب از خودش جلوگیری میکند میتوان استفاده کرد به عنوان مثلا خیلی از ما در وهله اول میریم سراغ لیوان یا ظروف شیشه ای که رشد گیاه رو از بیرون ببینیم و لذیت ببریم و فکر میکنیم که نور خوبی هم از این روش به گیاه میره امان از این موضوع غافل نشیم که که ظروف شیشه هنگام قرار گیری در معرض نور خورشید میتونن خودش عاملی برای راکت شدن آب و تولید قارچ و باکتری در ظرف بشن. اگر هم اصرار در استفاده از این ظورف داشتید حتما یکم خورده ذغال کف ظرف بریزید تا جلبک تشکیل نشه.

پیشنهاد ما استفاده از ظروف مات و سرامیکی هست چون سلامتی گیاه در اولیت باید قرار بگیرید. از ظروف مسی هم به خودی خود دوری کنید چون فلز به خودی خود بعد از مدتی با آب واکنش نشان میدهد و سلامتی گیاه به خطر میوفتد.

لیست قیمت گیاهان مخصوص آپارتمانی

آب مناسب برای گیاهان آپارتمانی هیدروپونیک

اگر به آب چاه یا تانکر دسترسی دارین از این آب ها استفاده کنید . اگر نه از آب جوشیده سرد شده که با دمای محیط یکی شده استفاده کنید. آب باید بدون کلر و املاح معدنی باشه که رشد قارچ و آفت و سفیدک در ریشه ها جلوگیری کند. زمانی که آب درون ظرف بخاطر تبخیر کم شد , اب ظرف رو اضافه کنید . و زمانی که مشاهده کردین که آب رنگش عوض شده یا کدر شده آب کل ظروف رو یه صورت کلی عوض کنید.

چند وقت یک‌بار به گیاهان آپارتمانی کود هیدروپونیک بدهیم؟

گرچه گیاهان هیدروپونیک به‌راحتی فقط در آب خالی ریشه می‌دهند، اما در نهایت برای رشد با کیفیت خودشون به مواد مغذی هم نیاز دارن. به طور معمول، گیاهانی که در آب رشد می‌کنند، نسبت به گیاهانی که در خاک رشد می‌کنند، به کود با فاصله زمانی بیشتر نیاز دارند . اگر ماهی یکبار برای گل پوتوس داخل خاک خودتون از کودی مثل کود جلبک اسفاده میکنید برای مدل هیدروپونیک این گیاه باید هر دوماه یکبار استفاده کنید.

زمانی هم که قصد ریشه دار کردن قلمه گیاهاتون از آب میخایین استفاده کنید و ترس خراب شدگی قلمه رو دارین میتونید با استفاده از کود ریژو  از خراب شدگی قلمه جلوگیری کنید و دو هفته ای سخت ترین قلمه رو ریشه دار کنید.

گیاهانی ک در آب رشد میکنند

خب پس بدون معطلی بریم سراغ اصل مطلب که گیاهان آبزی رو بشناسیم.

1: برگ انجیری(Swiss cheese plant)

برگ انجیری های گیاهانی هستن که امروزه خیلی روی بورس هستن و به دلیل مقاومت زیاد و تکثیر راحت و آسان طرفداران زیادی پیدا کردن,شما میتوانید این گیاه همیشه سبز را در آب نگهداری کنید بدون آنکه کوچکترین مشکلی در روند رشد آن مشاهده کنید.

شرایط نگه داری برگ انجیری در آب:

  • نور ؛ نزدیک پنجره با نور غیرمستقیم، نیم‌سایه، نور دلخواه و مورد علاقه این گیاه هست . مواظب اشعه مستقیم آفتاب باشید. نور مستقیم آفتاب باعث سوختگی برگ‌ها میشه و ممکنه رخ گیاه شما رو عوض کنه.
  • دما ؛ برگ انجیری میتونه  تا دمای ۱۰ درجه را تحمل کنه اما دمای ایده آلش ۱۵ الی ۲۸ درجه هست . داخل تابستان هر ۳ روز یکبار غبارپاشی کنید باعث شاداب شدن برگ ها و زاویه گرفتن درستر و زیبا تر گل میشه.
  • کوددهی ؛ ماهانه یکبار از فروردین تا آبان به آب آن مقداری کود مایع اسپری کنید.

2: آگلونما (Aglaonema)

آگلونماها که همیشه به دلیل سبزی رنگ برگاشون اونا رو به گیاه همیشه سبز چینی میشناسن از گونه ی گل شیپوری هست.

درسته که رشد این گیاهان خیلی کند هست ولی به دلیل برگ های خیلی براقی که دارن همیشه مورد توجه طرفدارن گل وگیاه بوده و هست این گل زیبا رو هم میتونید داخل اب نگه داری کنید.

شرایط نگهداری آگلونما در آب ؛

  • دما ؛ تمامی آگلونما ها هوای سرد یا دمای زیر ۶۵ درجه فارنهایت را دوست ندارند پس مطمئن باشید که آن را از پنجره ها یا دریچه ها دور نگه میدارید مخصوصا از باد مستقیم کولر و پنکه و هرچه آن نقطه گرم تر باشد، بهتر است.
  • نور ؛ آگلونمای سبز رنگ می تواند در نزدیکی سایه نیز رشد کند به دلیل داشتن کلروفیل بالا. در حالی که گونه های متنوع تر نیاز به نور بیشتری دارند در هر صورت دقت کنید که هیچ یک از گونه های آگلونما را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرارنگرفته باشند.
  • کوددهی ؛ آب این گیاه را در طول فصول رشد ماهانه توسط کود مایع و به صورت اسپری تقویت بکنید.

3:برگ بیدی (Virginia spiderwort)

برگ بیدی جز گیاهان تصفیه کننده با سرعت رشد بالا هستن و عملا نگه داری از این گیاه آسان هست ، این گیاه نیز گونه های مختلفی داره که هر کدام زیبایی خارق العاده ای دارند. برگ بیدی می‌تونه در تمام طول سال گل بدهد. که اکثر ما این گیاه رو به رنگ های صورتیو بنفش و.. دیدیم.برگ بیدی را حتی در آب هم میتونیم نگه داری کنیم.

شرایط نگهداری برگ بیدی در آب ؛

  • نور ؛ بهترین مکان برای  رشد برگ بیدی مکان پرنور، اما با نور غیرمستقیم خورشید هست . در صورتی که گیاه نور کافی خورشید دریافت نکند ، طرح‌های زیبای سطح برگش در مرور زمان کمرنگ شده و ناپدید می‌شوند. البته باید مواظب باشید، چون نور زیادی هم سبب سوختن برگها می‌شود.
  • دما ؛ تمامی برگ بیدی ها ، بازه دمایی ۱۸ الی ۲۳ درجه سانتی گراد را برای زندگی ترجیح می‌دهند. اما می‌توانند در دمای بالاتر (هوای گرم‌تر) هم رشد خوبی داشته باشند. اگر دما به کمتر از ۱۰ درجه سانتی گراد برسد، احتمال دارد رنگ برگها تغییر پیدا کرده و یا آسیب ببینند.
  • کوددهی ؛ این گیاه خیلی به کود احتیاج ندارد، اما برای تقویت آن می‌توانید هر دو یا سه ماه یکبار مقداری کود به آب آن اسپری نمایید.

4: بگونیا (Begonia)

بگونیا ها از جمله گیاهانی هستن که به راحتی در اب رشد میکنند و به دلیل برگ های نرم و لطیفی هم که دارن خیلی مورد توجه قرار میگیرن به نحوی میتو.ان گفت که بسیار خیره کننده هستن. مدل های مختلف بگونیا شامل بگونیا رکس و بگونیا عروس هستن که بیشتر از بقیه نژاد ها اسم در کردن.

شرایط نگهداری بگونیا در آب

  • دما ؛ بگونیا ها به محیطی نسبتا گرم ( ۱۸ تا ۲۵ درجه ) نیاز دارنبه هیچ وج در محیط های سرد و تاریک قرار ندهید با شکه شدن گیاه میشه .
  • نور ؛ بگونیا چه در آب و چه در خاک به نور زیاد و غیر مستقیم نیاز داره نور زیاد و مستقیم باعث سوختگی برگ ها میشه.
  • کوددهی ؛ تغذیه در گونه های مختلف متفاوته اما میتوانید هر ماه مقداری کود مایع به آب آن اسپری کنید. برای گلدهی مقدار کود را افزایش دهید یا از کود جلبک دریایی استفاده کنید.

5: پیتوس ها(pothos)

پیتوس یا همان پتوس ها از گونه های بالا رونده گیاهان آپارتمانی هستن که هم در داخل آب و هم داخل بستر های مختلف خاکی دوام میارن و رشد میکنن.

پیتوس ها عاشق رطوبت بالا هستن. به طوری که اگر رطوبت مورد نیاز گلتون رو براش فراهم کنید رفته رفته برگ های بزرگتر و پهن تری بهتون میده مخصوصا اگر از گونه ابلق این مدل باشه.

شرایط نگهداری پتوس در آب

  • دما ؛ پتوس هایی که در اب هستن باید حتما به اندازه حداقل یک سانتی متر ریشه داشه باشن که گیاه بتوانه راحتر تغذیه کنه اگر ریشه خیلی کویگ باشه عملا ممکن هست گیاه عملا سریع گندیده بشه و توجه داشته باشید که اب گیاه خودتون رو حداقل سه روز یکبار عوض کنید و حتما از اب بدون کلر و املاح معدنی استفاده کنید .
  • نور ؛پیتوس ها جز گیاهانی هستن که محیط های کم نور عادت دارن و مشکلی با این موضع ندارن ولی اگر از گیاهتون برگ های درشتر و پهن تر میخایین در یک محیط پور نور با نور غیر مستقیم قرار دهید..
  • کوددهی ؛ تغذیه در پتوس ها مامانده اکثر گیاهان اپارتمانی هست ولی پیشنهاد الوگل به شما عزیز استفاده از کود های جلبک دریایی با کود های فسفر و پتاس بالاست.

6:بامبو (Bambusoideae)

بامبو معروف ترین گیاه آبزی است که تقریبا همه ما ایرانیان اون رو می‌شناسیم، بامبو بومی مناطق گرمسیری هست و به دلیل مساعد نبودن آب و هوای ایران برای کشت این گیاه، معمولا وارداتی بودن هستن و طبیعتا قیمت های بالایی هم دارن. یه رسم قدمی هست که میگه افرادی که تعداد فردی از بامبو داخل خونشون دارن خیلی خوشانسی میارن.😜

شرایط نگهداری بامبو در آب ؛

  • نور ؛ گیاه بامبو به نوری کنترل شده و غیرمستقیم نیاز دارد. برگ‌های این گیاه اگر در نور مستقیم بمونه می‌سوزد و لبه‌های آن قهوه‌ای میشه. اگر نشانه سوختگی در برگ‌ها مشاهده کردین گیاه را به محلی کم نورتر منتقل کنین
  • دما ؛ گیاه بامبو زمانی شاداب است که در محیطی با دمای ۱۸ الی ۳۵ درجه سانتی‌گراد زندگی کنه. در ما‌ه‌های سرد گیاه نباید در کنار پنجره یا دری قرار گیرد که امکان نفوذ سرما را دارد.
  • کوددهی ؛ زرد شدن برگ‌ها و ساقه بامبو مخصوصا اگر از قسمت پایینی آغاز شود نشانه کوددهی زیاده. اگر به تازگی به گیاه کود دادید، آب گیاه را تعویض کنید و دیگر به آن کود ندهید تا رنگ گیاه دوباره سبز شود که ممکنه چند هفته الی چند ماه طول بکشه. به طور کلی کوددهی باید نهایتا یک یا دوبار در سال، توسطی کودی که ده برابر رقیق‌تر شده انجام بشه.

7:سینگونیوم ها (syngonium)

اگر به دنبال گیاهان آپارتمانی زیبا و در عین حال کم زحمت و مقاوم در برابر انواع آفات و بیماری ها هستید گزینه های زیادی پیش روی شما قرار داره که یکی از محبوب ترین اون ها گیاه سینگونیوم است. سینگونیوم گیاهی سریع الرشد و بسیار مشهور است که تقریبا در اکثر خانه های ایرانی یافت می شود.

  • نور مناسب : بهترین محل جایی با نور زیاد ولی فیلتر شده است، نور مستقیم باعث سوختگی برگ میشه
  • میزان آبیاری: آبیاری زیاد رو دوست نداره و بین دو آبیاری خاک گلدان تا عمق ۲ الی ۳ سانتی متری خشک بشه
  • رطوبت : این گیاه رطوبت معمول اتاق رو دوست داره ولی اگر دما بالا بره حتما براش جزیره درست کنید.
  • دمای مناسب : دمای معمول اتاق بین ۱۹ الی ۲۱ درجه براش خیلی خوبه

8:کراسولا  (Crassula ovata)

راسولا خرفه‌ای یکی از مشهورترین ومحبوب گیاهان در دنیا هست که تقریبا همه ما یکبار اسمش را شندیم. این گیاه همیشه سبز بوده و برگ‌های کوچک، ضخیم و براق داره. رشد کراسولا نیز کند می‌باشد. کراسولا خرفه را به دلیل رنگ برگ‌های این گیاه که به رنگ سبز یشمی هستند، گیاه یشم نیز می‌خوانند.

شرایط نگهداری کراسولا در آب

  • نور ؛ کراسولا خرفه ای گیاهی نور دوست هست، یعنی به حداقل 3 الی4 ساعت نور مستقیم در روز نیاز دارد. این گیاه آفتاب مستقیم را تحمل کرده و در این شرایط، ساقه‌های ضخیم‌تر و برگ‌های بیش‌تری نیز تولید خواهد کرد. اما با نور کم نیز سازگار خواهد بود.در صورتی که نور کراسولا کم باشد، برگ‌ها با فاصله زیاد بر روی ساقه رشد خواهند کرد.
  • دما ؛ دمای معتدل و به دور از سرما و گرمای زیاد، مناسب این گیاه می‌باشد. دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد، بهترین دما برای این گیاه خواهد بود.
  • کوددهی ؛ بهتر است آب گیاهتان رو در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز ماهانه ۱بار با کودهای مکمل تقویت کنید و در فصل زمستان نیز کوددهی را قطع کنید.

جمع‌بندی

حتما گیاهانی که داخل شیشه‌ی آب کاشته می‌شوند مشاهده کرده اید. رشد ریشه‌ها داخل ظرف شیشه‌ای و جذابیتی که کاشت گیاه در آب، به دکوراسیون خانه می‌دهد، باعث شده که افراد زیادی دوست داشته باشند کاشت گیاه در آب را امتحان کنند. برای کاشت گیاهان در آب باید گیاه مناسب را انتخاب کنید و سایر عوامل لازم برای رشد گیاه، مثل نور و کود را برای آن فراهم کنید تا یک ترجبه لذت بخش از تکثیر گیاه زیباتون رو داشته باشید.

الوگل|زیبا انتخاب کن

بازگشت به لیست

1 دیدگاه در “8 گیاه آپارتمانی که در آب هم رشد میکنند + آموزش

  1. مریم مولایی زاده گفت:

    سلام الوگل دوست داشتنی. من نمیدونتسم که کراسولاهم میشه داخل اب نگه داشت چون یکی داشتم ولی از شدت گرمای اینجا خشک شده بود مامانم میخاست بندازه با این پست جون دوباره گرفت ممنونم ازت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *